Manualer

Håndbok Bandy

Håndbok for bandyleder i Høvik IF 2004 ligger som vedlegg. Håndboken inneholder blant annet:

Målsetting og visjon
Planlegging og kamper
Praktisk trening for de ulike alderstrinn
Skadeforebyggende arbeid
Praktiske opplysninger for drift av bane og klubbhus
Foreldrevettregler
Vedlikehold av baneutstyr

Bandyøvelser

Forslag til skøyteøvelser som kan benyttes eksempelvis ved første trening på rink eller stor bane:

1. Ta fart og gli. Pararlelle skøyter presses fra hverandre og sammen igjen.
  2. Ta fart og gli. Begge skøyter i isen hele tiden. Press høyre skøyte utover. Før den så paralellt tilbake i nivå med venstre skøyte. Press så venstre skøyte utover og sammen på samme måte.
  3. Ta fart og gli.  Balanser på én skøyte. Behold farten gjennom å trykke vekselvis på inner- og ytterskjær. Skift fot.
  4. Ta fart og gli. Gli på én skøyte og gjør et 8-tall. Skift fot.
  5. Gå fremover i 8-tall- Overstegsgange med kroppen vendt innover i svingen.
  6. Gå fremover med vendinger til baklengs gange. Vendinger til fremovergange. Behold lav gangstilling. Vekselvis vendinger høyre/venstre.
  7. Ta fart og gli.  Knebøy det ene benet og gli med det andre stukket fremover. Skift ben. ”Haregang”
  8. Hopp over medspilleres utstrekte køller.
  9. Rygg – dra/trekk medspiller. (tvinger frem kraftig fraskyv og riktig kroppsvinkel)
  10. Baklengs gange  i 8-tall. Overstegsgange.

Brukerveiledning Web

Jeg har laget et første utkast til brukerveiledning for web. Send meg gjerne kommentarer hvis det er noe som ikke er skrevet riktig eller tips som bør inn i veiledningen

Les mer: Brukerveiledning Web